هیچ امتیاز پاداش برای این محصول وجود ندارد.
فاصله کانونی: 55 - 18 میلیمتر
ماونت لنز: Nikon F - DX
بیشینه دیافراگم: F3.5 - F5.6
کمینه دیافراگم: F22.0 - F36.0
وزن : 195 گرم
Nikon AF-S DX Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6G VR II - لنز نیکون AF-S DX Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6G VR II
فاصله کانونی: 55 - 18 میلیمتر
ماونت لنز: Nikon F - DX
بیشینه دیافراگم: F3.5 - F5.6
کمینه دیافراگم: F22.0 - F36.0
وزن : 195 گرم
دریافت کننده :
* فیلدهای مورد نیاز
یا لغو
با استفاده از این لنز قطع DX از تمام تفکیک پذیری دوربین خود برای عکاسی و فیلم برداری استفاده کنید.
لنز دوربین نیکون 18-55mm f/3.5-5.6G VR II DX AF-S Nikkor لنز زوم ×3 دارد و طراحی آن نسبت به نسخههای قبلی به روز شده است. لنز امکان جمع کردن و قفل کردن آسان دارد. فناوری لرزشگیر این لنزVR))، آثار ناشی از لرزش دست یا دوربین را در فیلمها و عکسهای شما کاهش میدهد.
شرکت نیکون در لنز زوم AF-S DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G VR II قابلیتهای جدید تر و طراحی کامل تری را ارائه داده است.
این لنز تمام تفکیک پذیری دوربین را برای عکاسی و فیلم برداری به کار میگیرد و مناسب عکاسی با دوربینهای DSLR کوچک و کم وزن میباشد.
معمولا این لنز برای قطع DX طراحی شده است و با دوربینهای FX-formatنیکون (سری فول فریم) سازگار نمیباشد.
فاصله کانونی این لنز زوم برابر با ۱۸-۵۵ میلی متر و فاصله کانونی معادل ۳۵ میلی متری آن برابر با ۸۲٫۵-۲۷ میلی متر می باشد که به کمک آن می توانید با زاویه وسیع تری از زوایای دور عکاسی کنید.
ابعاد کوچک و جمع و جور لنز AF-S DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G VR II و قابلیت جمع و باز کردن آن، باعث استفاده راحت و حمل و نقل آسان تر آن می شود.
سیستم لرزشگیر لنز نیکون AF-S DX Nikkor 18-55mm VR II نسبت به نسخه قبلی خود پیشرفت قابل توجه و کارآمدی داشته و مجهز به لرزشگیر VR II میباشد که می تواند تا حداکثر چهار استپ ، عمل لرزشگیری را انجام داده و تاری ناشی از تکانها و لرزش های وارده به دوربین را کاهش دهد.
با وجود این لرزشگیر امکان فیلم برداری و عکس برداری روی دست بسیار آسان تر شده و کمتر نیازی به استفاده از سه پایه خواهد بود.
دهانهی دیافراگم این لنز ۷ تیغهای و مدور میباشد که دهانهای کاملا گرد را تشکیل داده و به کمک آن میتوان پس زمینههای ناواضح و تار با بوکه های محو و کاملا گرد در آن ایجاد نمود.
اندازهی فیلتر این لنز ۵۲ میلیمتر میباشد که برای نصب فیلترها در این لنز تعبیه شده است.
شارپنس
در اینجا باید یک مسئله را روشن کنیم که کیفیت و شارپنس یک لنز هیچ رابطهای با دهانهی دیافراگم بسیار باز لنز ندارد.
بنابراین، اگر لنزی دارای دهانهی دیافراگم بسیار باز مانند f/1.8 است، اصلا بدین معنی نیست که آن لنز حتما از کیفیت و شارپنس بالایی هم برخوردار است.
در واقع، ویژگی سریع بودن یک لنز تنها به معنی این است که آن لنز در مقایسه با لنز مشابهای که دیافراگم بستهتری دارد میتواند نور بیشتری را به سنسور تصویر برساند و عمق میدان کمتری را ایجاد کند.
عمق میدان کم معمولا در عکسهای پرتره برای محو کردن پشتزمینهی سوژه مورد نیاز است. بنابراین، در اینجا دو نکتهی مهم باید مورد توجه قرار گیرد.
اول اینکه لنز سریع (با دیافراگم باز) لزوما لنز باکیفیتی نیست و دوم اینکه اصولا کاربرد لنزهای سریع برای عکاسانی است که به عمق میدان کم در عکسهایشان نیاز دارند.
به عنوان مثال، اگر شما بیشتر علاقه مند به عکاسی از مناظر طبیعی و یا شهری هستید، اصولاً باید به دنبال عمق میدان بیشتر در عکسهایتان باشید.
این بدین معنی است که شما معمولاً از دیافراگمهای بستهی لنزتان (معمولاً f/8 به بالا) استفاده خواهید کرد و نیاز چندانی به دیافراگم بسیار باز ندارید.
اهمیت این موضوع در این است که هرچه دیافراگم لنز بازتر باشد، معمولاً قیمت لنز هم گرانتر خواهد بود. بنابراین، اگر نیاز به دیافراگم باز ندارید، صرف هزینهی بیشتر برای خرید لنزی سریع به معنی هدر دادن پولی است که میتواند در جای بهتری (مثلا خرید لنز شارپ تر) خرج شود.
حال سوالی که پیش میآید این است که اگر دیافراگم باز لنز تعیین کنندهی کیفیت یک لنز نیست، چه عوامل دیگری در تعیین شارپنس و کیفیت لنز تاثیرگذار است؟
در پاسخ باید بگوییم که مهمترین عامل در تعیین کیفیت یک لنز، المانهایی است که در آن بکار رفته است. همانطور که میدانید یک لنز از چندین المان شیشهای که در کنار هم قرارگرفتهاند تشکیل شده است و کیفیت آنها در انتقال نور، تمرکز درست پرتوهای نور در محل کانونی شان و عدم ایجاد خطای رنگی بیش از حد، کیفیت و شارپنس نهایی لنز را تعیین میکند.
البته تنها جنس و نوع المانها مد نظر نیست و نحوهی قرارگیری آنها در کنار یکدیگر در ساختاری مستحکم و درست نیز مهم است.
حال میتوان گفت که اصلی ترین معیار انتخاب لنز را باید شارپنس لنز درنظر گرفت و نه هیچ چیز دیگر.
هرچند که عوامل دیگری چون خطای رنگی، تیرگی گوشههای تصویر و انتقال نور هم در تعیین کیفیت نهایی یک لنز دخیل هستند؛ اما بسیاری از ایرادات لنزها (نظیر تیرگی گوشههای تصویر) در مرحلهی پردازش عکسهای خام قابل رفع است، حال آنکه اگر لنزی شارپ نباشد، در مرحله پردازش عکسها نمیتوان این نقص را جبران کرد.
عدسی های به کار رفته در این لنز نیکون دارای پوشش Super Integrated Coating میباشند که از بازتاب زیاد نور و پدیده شبح وارگی جلوگیری میکند.
به این ترتیب، با وجود زاویه دید بسیار گسترده، تصویری که از داخل لنز عبور میکند بسیار شارپ و پر کنتراست میباشد.
این لنز به ویژه در مرکز بسیار شارپ است و در گوشه ها کمی نرمی مشاهده میشود اما کاهش استپ تا ƒ/5.6 باعث افزایش چشمگیر شارپنس میشود.
در فاصله 55mm حتی زاریه باز دیافراگم تا ƒ/5.6 شارپنس بالایی در سرتاسر فریم مشاهده میشود، گرچه انکسار در دیافراگم ƒ/22و پایین تر باعث آسیب میشود.
فواصل کانونی دیگر نیز کمی انکسار در دیافراگم های پایین نشان داده اند و این امر در فواصل کانونی طولانی تر با کاهش استپ دیافراگم واضح تر خواهند شد.
با این حال در فاصله 35mm جزییات به خوبی قابل مشاهده هستند. در فاصله 35mm ƒ/4.5 لنز Nikon 18-55 II نرمی قابل توجهی را در بخشی فریم به جز به سمت مرکز جایی که شارپنس زیاد است، نشان میدهد.
کاهش استپ از ƒ/4.5 به ƒ/5.6 همه چیز را به حالت نرمال و عادی با شارپنس مرکزی و کمی نرمی در گوشه های فریم بازمیگرداند. در فاصله کانونی ƒ/8 لنز مجدد تصاویری شارپ در اختیار ما میگذارد.
اعوجاج کروماتیک یا رنگی
این لنز به عنوان یک لنز زوم کیت با قیمت مناسب دارای کمی اعوجاج رنگی است. با این حال این خبر چندان بدی نیست.
در حالی که در زوایای دید وسیع تر اعوجاج رنگی مشاهده میشود که البته در لنزهای واید امری طبیعی است، هنگام زوم در فواصل کانونی طولانی تر مانند 35mm و یا بیشتر، اعوجاج رنگی به طور چشم گیری کاهش می یابد.
در فاصله 18mm ƒ/3.5-ƒ/4 اعوجاج رنگی بسیار کم است اما با کاهش استپ تا ƒ/22 اعوجاج رنگی افزایش می یابد.
در فاصله 35mm اعوجاج رنگی کمی کاهش می یابد تا جایی که حدودا در 300ths ارتفاع فریم از ƒ/16 و پایین تر متوقف شود.
در 45mm اعوجاج بیشتری مشاهده شد و نهایتا در فاصله 55mm در همه دیافراگم ها اعوجاج به خوبی قابل کنترل است.
وینیتینگ یا ایجاد سایه
همانطور که در زوایای دید واید انتظار میرود، لنز Nikon 18-55mm II کمی پدیده وینیتینگ را در فواصل کانونی کمتر و دیافراگم های بازتر نشان میدهد.
با این وجود پدیده وینیتینگ در این مدل نسبت به مدل قبلی کنترل پذیری بیشتری دارد. در فاصله 18mm ƒ/3.5 تنها میزان سایه 0.5EVs در گوشه ها با نور کم مشاهده شد که تا حدود 0.25EVs در دیافراگم ƒ/5.6 و حتی ƒ/11 کاهش یافت ( در فاصله 18mm در دیافراگم ƒ/16 و ƒ/22 وینیتینگ افزایش پیدا کرد).
دیگر فواصل کانونی درصد کمتری از وینیتینگ را نشان دادند، گرچه این فواصل دارای الگوی یکسانی از وینیتینگ در دیافراگم های بازتر هستند و با کاهش استپ کاهش وینیتینگ مشاهده میشود.
در فواصل کانونی دیگر با کاهش استپ به ƒ/8 و پایین تر به طور قابل توجهی شاهد کاهش وینیتینگ خواهیم بود.
اعوجاج
اعوجاج در لنز 18-55mm II کاملا مشابه مدل قبلی است. در فواصل کانونی وسیع تر اعوجاج خمره ای ( barrel distortion) بیش از یک درصد در گوشه ها و تنها 5 درصد در فاصله 18mm مشاهده میشود.
با زوم کردن تا فاصله 35mm و بیشتر، اعوجاج به طور کامی قابل مشاهده است، گرچه درصد کمی از اعوجاج جاسنجاقی (pincushion distortion) در فواصل کانونی طولانی تر در گوشه ها نیز به چشم میخورد.
فوکوس
شرکت نیکون در ساخت لنز نیکون AF-S DX Nikkor 18-55mm VR II، از موتور فوکوس فراصوتی(SWM) استفاده کرده که عمل اتوفوکوس را بسیار سریع و بی صدا انجام میدهد.
امکان فیلم برداری و حفظ فوکوس روی سوژههای متحرک نیز با وجود این موتور فوکوس فرا صوتی بسیار راحت تر میباشد.
حداقل فاصله فوکوس این لنز نیز برابر ۲۵ سانتی متر است که با بزرگنمایی x0.31 برابر برای عکس های کلوزاپ (و نه ماکرو) مورد استفاده قرار میگیرد.
با فوکوس کردن المان جلویی لنز نمی چرخد حتی هنگام زوم نیز ثابت است، از این رو پولارایزرهای دورانی کار خود را در این لنز به خوبی انجام میدهند. طول لنز با فوکوس حدود یک چهارم اینچ به سمت بیرون می اید.
برای فوکوس دستی، یک سوئیچ دستی AF/MF در کنار لوله لنز قرار داده شده است و هنگام فوکوس خودکار فوکوس دستی غیر فعال خواهد بود. هنگامی که سوئیچ را برروی فوکوس دستی قرار دادیم، تنها یک رینگ باریک فوکوس نزدیک لبه لنز قرار میگیرد.
چرخش رینگ فوکوس بسیار محدود و حدود 45 درجه است، از این رو لنز تنظیمات فوکوس دستی چندان دقیقی در اختیار ما نمیگذارد.
ماکرو
گرچه این لنز برای عکاسی ماکرو طراحی و تولید نشده است، دارای قابلیت های فوکوس نزدیک عالی می باشد که در مقایسه با مدل قبلی بدون تغییر مانده است: نسبت بزرگنمایی 0.31x (1:3.2) و دامنه فوکوس نزدیک 0.28m (11.02 inches).
کیفیت ساخت و بدنه
لنز دوربين Nikon AF-S DX 18-55mm f/3.5-5.6G VR II با فاصله کانوني 18-55 ميليمتر و کمينه نسبت کانوني f/3.5-5.6 با دهانه AF-S مناسب براي دوربين هاي نيکون است.
اين لنز 265 گرم وزن دارد و در ابعاد 73X79.5 ميلي متر است و از فيلتر هاي 52 ميليمتري بر روي دهانه خود استفاده ميکند.
استفاده از لنزهاي مختلف در دوربينهاي عکاسي امکان تمرکز بيشتر را براي سازندگان براي يک يا چند نوع خاص از کاربري فراهم ميکند.
ساخت لنزها با مصارف خاص باعث توليد لنزهايي با کيفيت بهتر همچنين قيمت پايينتر در مقايسه با لنزهاي مشابهي که کاربري گستردهتري دارند ميشود.
از اين رو براي دسترسي به کيفيت بالاتر در عکاسي و فيلم برداري از دوربينهايي که قابليت تعويض لنز دارند استفاده ميشود؛ برخلاف دوربينهاي معمولي که قابليت تعويض لنز ندارند.
زيرا که هدف ساخت چنين دوربينهايي نهايت کيفيت عکاسي نبوده و صرفا هدف ساخت وسيلهاي ارزان با قابليت هر نوع عکاسي بوده است.
با این حال، در دوربين هايي که قابليت تعويض لنز وجود دارد براي هر نوع خاص از عکاسي لنز خاصي وجود دارد تا بهترين نتيجه حاصل شود.
انواع لنزهاي متداول عکاسي از نظر قابليت بزرگنمايي به دو دسته تقسيم ميشوند. لنزهاي پرايم يا ثابت و لنزهاي زوم. لنزهاي پرايم داراي فاصله کانوني ثابت بوده و معمولا سعي شده نهايت کيفيت در يک فاصله کانوني ثابت فراهم آيد.
کيفيت تصوير لنزهاي پرايم عموما بالاتر از انواع زوم است گرچه اين نوع از لنز فاقد انعطاف پذيري فاصله کانوني متغيير لنزهاي زوم بوده و براي تغيير کادر بندي ناچار به تغيير فاصله دوربين با سوژه خواهيد بود.
از نظر طبقه بندي فاصله کانوني نيز لنزها به سه دسته وايد، نرمال و تله تقسيم ميشوند. لنزهاي وايد بيشتر براي عکاسي از مناظر طبيعي و دکوراسيون داخل ساختمان به کار ميروند. لنز هاي نرمال هم بسته به فاکتورهاي ديگر کاربري متنوعي دارند.
انواع تله نيز معمولا براي عکاسي حياط وحش و برخي کاربري هاي خاص استفاده ميشوند.
البته گونه هاي خاص تري از لنزها نيز مانند لنزهاي ماکرو، لنزهاي تيلت شيفت و لنز هاي فيش آي نيز وجود دارند که هر يک داراي کاربريهاي خاص خود هستند.
لنز Nikon 18-55mm ƒ/3.5-5.6G VR II AF-S DX از پلاستیک نسبتا مقاوم مشکی رنگ مات ساخته شده است.
ماونت لنز نیز از پلاستیک است. کل پوشش پلاستیکی این لنز باعث وزن کم و سبک آن شده است و با این وزن کم و ابعاد کوچک به راحتی میتوان لنز را در دست گرفت و نیز با دوربین سبک D3300 به خوبی جفت میشود. هر کجا میتوانید لنز را با خود حمل کنید.
گرچه جنس پلاستیکی این لنز باعث کاهش قیمت آن شده است، لنز Nikon 18-55mm II حقیقتا دارای ساخت خوب و باکیفیتی است و به خوبی در دست قرار میگیرد.
این لنز به مقاومی لنزهای رده بالا و گران قیمت نیکون نیست اما سبک و بادوام است. با این وجود، بسیاری از لنزهای گران قیمت نیکون نسبت به شرایط آب و هوایی مقاوم نیستند، همانگونه که این لنز ارزان قیمت نیست!
این لنز دارای قابلیت چرخشی آسان و راحت است و نیز بدون هیچ مشکلی برروی سوژه و یا صحنه مورد در جای خود نظر قفل میشود.
در سمت چپ لنز یک دکمه قرار دارد که با فشار دادن آن شاتر آزاد و لوله لنز به سمت بیرون آمده و آماده عکاسی میشود.
رینگ لنز نیز به خوبی میچرخد اما نه به روانی لنزهای گران قیمت. با این حال، رینگ لنز را میتوان با دو انگشت و به آسانی چرخاند و پوشش پلاستیکی بافت دار آن باعث میشود به خوبی در بتوان لنز را در دست گرفت.
هنگام زوم لنز زیاد به سمت بیرون نمی آید، تنها حدود نیم اینچ و لوله و المان های لنز نیز بسیار سبک و کم وزن هستند.
علاوه بر دکمه قفل لوله لنز، سوئیچ چرخشی AF/MF دیگر ویژگی این لنز است. فواصل کانونی لنز نیز مشخص هستند اما هیچ مقیاس اندازه گیری فوکوس در این لنز مشاهده نمیشود.
در داخل لنز Nikon 18-55mm II 11 المان در 8 گروه قرار دارند که یکی از آنها المان غیر کروی است.
دهانه دیافراگم دارای 7 تیغه است که کار تار کردن پس زمینه تصاویر را به خوبی انجام میدهد.
این لنز کیت دارای آخرین فن آوری لرزش گیر تصویر است و عملکرد خوبی را در تست ها نشان داده است.
لنزهای جایگزین
مناسب ترین لنزهایی که میتوان جایگزین این لنز کت کرد مدل قبلی آن یعنی Nikon 18-55mm ƒ/3.5-5.6G VR DX AF-S است.
از بسیاری از لحاظ، عملکرد اپتیکال این لنز بسیار شبیه نسل دوم این لنز است. نسخه جدید این لنز تصاویر شارپتر و نیز پدیده وینیتینگ را ارائه میدهد.
نسخه قبلی این لنز دارای قیمت مناسب تر است.
نیکون نیز یک لنز کیت قدیمی تر از سری 18-55mm DX به نام Nikon 18-55mm ƒ/3.5-5.6G ED II DX AF-S را طراحی کرده است که در مقایسه با مدل جدید II فاقد سیستم لرزش گیر تصویر است اما قیمت آن مناسب است.
به علاوه، لنزهای قدیمی تر Sigma و یا Tamron با دیافراگم متغیر ونیز کوچک و جم و جور از زوم گرفته تا تله میتوانند رقبای لنزهای کیت استاندارد 18-55mm باشند.
نتیجه گیری
جدای از نرمی گوشه ها در فاصله 35mm، لنز Nikon 18-55mm ƒ/3.5-5.6G VR II AF-S DX دارای شارپنس قابل توجه در فواصل کانونی دیگر حتی واید است.
فن آوری جدید لرزش گیر تصویر یکی از ویژگی های مهم این لنز به شمار میرود. گرچه کمی وینیتینگ و اعوجاج به خصوص در فواصل کانونی وایدتر این لنز مشاهده میشود، این پدیده ها را میتوان به راحتی با نرم افزارهای مربوطه ویرایش کرد.
به طور کلی، گستره فاصله کانونی عالی، شارپنس تصاویر در اکثر قسمت ها، و طراحی کامپکت و جم و جور، این لنز Nikon 18-55mm ƒ/3.5-5.6G VR II AF-S DX برای شروع کار مناسب و انتخاب خوبی است.