هیچ امتیاز پاداش برای این محصول وجود ندارد.
سیستم عامل: Microsoft Windows 10
اندازه صفحه نمایش: 5.7 اینچ
ابعاد تصویر: 1440 در 2560 پیکسل
دوربین: 20 مگاپیکسل، لنز کارل زایس، لرزشگیر تصویر نوری
پردازنده: هشت هسته ای،1.5 و 2 گیگاهرتز
حافظه: 32 گیگابایت حافظه داخلی
3 گیگابایت حافظه RAM
شبکه های ارتباطی: 4G, 3G, 2G
وزن: 165 گرم
گوشی موبایل مایکروسافت مدل Lumia 950 XL
سیستم عامل: Microsoft Windows 10
اندازه صفحه نمایش: 5.7 اینچ
ابعاد تصویر: 1440 در 2560 پیکسل
دوربین: 20 مگاپیکسل، لنز کارل زایس، لرزشگیر تصویر نوری
پردازنده: هشت هسته ای،1.5 و 2 گیگاهرتز
حافظه: 32 گیگابایت حافظه داخلی
3 گیگابایت حافظه RAM
شبکه های ارتباطی: 4G, 3G, 2G
وزن: 165 گرم
دریافت کننده :
* فیلدهای مورد نیاز
یا لغو
سال گذشته، من نسبت به گوشی های ویندوزفونی، ناامید شدم. این ناامیدی ناشی از کمبود برنامه های با کیفیت، ویژگی های سخت افزاری ضعیف و احساس فقدان بسیاری از قابلیت ها بود و من نیز مانند میلیون ها نفر دیگر یک گوشی آیفون خریدم. من از تصمیمی که گرفتم به هیچ وجه پشیمان نشدم.
اما منتظر یک گوشی پرچم دار ویندوزفونی واقعی بودم که به بازار عرضه شود و من را ترغیب کند تا بار دیگر به گوشی های ویندوز فونی روی بیاورم. گوشی Microsoft Lumia 950 XL همان گوشی ای بود که انتظارش داشتم: این گوشی جدیدترین و بهترین ویژگی های سخت افزاری را دارد، سیستم عامل جدید ویندوز 10 بر روی آن نصب است. همانند بسیاری از گوشی های اندرویدی و آیفون دیگر، این گوشی پردازنده ای سریع، صفحه نمایشی با کیفیت و دوربینی فوق العاده دارد. این قابلیت ها برای گوشی های هوشمند رده بالای جدید رایح هستند، اما چیزی که این گوشی (و مدل کوچکتر خود Lumia 950) را متمایز می کند نرم افزار آن است.
سیستم عامل ویندوز در ابتدا پنج سال پیش عرضه شد و همیشه دوست داران خود را در انتظار برنامه ها و قابلیت های اصلی فوق العاده نگه داشته است. سیستم عامل موبایلی ویندوز 10 شرکت مایکروسافت جدیدترین تلاش این شرکت برای بازسازی سیستم عامل موبایل خود است. گوشی Lumia 950 XL باید به شکلی طراحی می شد، که کاربران گوشی های همراه آیفون، گوشی خود را با دیدن آن کنار بگذارند، اما اکثر این افراد از جمله خود من این کار را نخواهیم کرد.
همانند گوشی کوچکتر Lumia 950، طراحی گوشی Lumia 950 XL واقعا کسل کننده است. این گوشی پلاستیکی است، شیک به نظر نمی رسد و همانند هر گوشی لومیای رده پایینی است که شرکت مایکروسافت در طول چند سال اخیر به بازار روانه کرده است. در صورتی که فردی هستید که باور دارد ویندوز فون مرده است، این گوشی مناسب ترین جعبه برای دفن کردن آن است. طراحی گوشی هیچ ویژگی های قابل توجهی ندارد، خلاقیتی در آن بکار نرفته و چنگی به دل نمی زند.
این طراحی نباید برای گوشی 650 دلاری مورد استفاده قرار گیرد که سیستم عامل فوق العاده شرکت مایکروسافت قرار است روی آن نصب شود. این گوشی صرفا بی روح است. شما را وسوسه نمی کند تا گوشی آیفون خود را به کنار بیندازید، اما طراحی ابتدایی این گوشی نقاط مثبتی نیز دارد. تنها نقطه مثبتی که می توان به آن اشاره کرد این است که نسبت به طراحی های پلی کربنات قدیمی تر شرکت نوکیا سبک تر است.
در زیر این طراحی کسل کننده، مایکروسافت ویژگی های قابل قبولی را عرضه کرده است. این گوشی از جدیدترین پردازنده Qualcomm، Snapdragon 810، سه گیگابایت RAM و 32 گیگابایت حافظه داخلی پشتیبانی می کند. این گوشی حتی یک باتری بزرگ 3300 میلی آمپرساعتی قابل تعویض دارد که به سرعت با کابل USB نوع C قابل تعویض است یا به صورت بی سیم قابل شارژ است. کیفیت تصویر صفحه نمایش 5.7 اینچی این گوشی Quad HD است و زاویه دید خوبی دارد.
نکته برجسته گوشی های مایکروسافتی همیشه دوربین های لومیای آن بوده است. گوشی Lumia 950 XL در این زمینه ناامید کننده ظاهر نمی شود، اما فوق العاده هم نیست. با استفاده از دوربین این گوشی عکس های فوق العاده و همچنین عکس های خیلی بدی گرفتم. مایکروسافت هنوز الگوریتم های نرم افزاری را تکمیل نکرده است تا بتواند با پردازش خودکار بتواند به راحتی عکس گرفت تا جایی که به من این حس دست دهد که در لحظه از چیزی که می بینیم می توانم عکس بیندازم.
حالت Rich Capture احتمالا برجسته ترین قابلیت دوربین این گوشی است. من از این حالت بسیار استفاده کرده ام و روشی مطلوب برای گرفتن تصویر در محیط های کم نور است. درصورتی که سوژه متحرکی مثل یک فرد یا حیوان خانگی دارید، تصاویری محو عرضه می کند. با این حال، با حالت Rich Capture و دکمه های کنترل گسترده ای که مایکروسافت در برنامه دوربین خود عرضه می کند، در صورتی که وقت و انرژی صرف کنید، نتایج بسیار فوق العاده ای را بدست می آورید.
حالت Rich Capture یکی از قابلیت های برجسته دوربین های لومیا است.
با این حال، اغلب ما به این شکل از دوربین های گوشی های همراه استفاده نمی کنیم. من معمولا یک عکس می گیریم و فورا می خواهم آن را با دوستانم در توئیتر یا فیس بوک به اشتراک بگذارم. من فقط می خواهم که هر موقع خواستم با دوربین گوشی خود عکس خوبی بگیرم. دوربین این گوشی اغلب مواقع این کار را به خوبی انجام نمی دهد، اما گاهی اوقات تصاویر بسیار بدی می گیرد و من را ناامید می کند. فوکوس خودکار هنوز در دوربین این گوشی کمی تند صورت می گیرد و تصاویری که با حالت Rich Capture گرفته می شوند کمی طول می کشد تا پردازش شوند. من تنها دوست دارم که پردازش خودکار عملکرد بهتری داشته باشد. دوربین و برنامه آن یکی از تنها مواردی است که من را بار دیگر به سمت گوشی های ویندوزفونی می کشاند، اما برای این گوشی به قدر کافی ترغیب کننده نیستند.
این گوشی در کنار گوشی Lumia 950 یکی از اولین گوشی هایی است که سیستم عامل ویندوز 10 بر روی آن نصب است و نمایش دهنده ویژگی های جدید سیستم عامل جدید میکروسافت می باشد. اغلب برنامه ها نسبت به نسخه قبلی دچار تغییر قابل توجهی شده اند، اما نسبتا آشنا به نظر می رسند. متاسفانه، به نظر می رسد که برنامه ها هنوز کامل نیستند و من در حین کار با برنامه ها به مشکلات عجیبی برخوردم و مجبور شدم گوشی خودم را مجددا راه اندازی کنم و حتی نمی توانم برنامه تقویم کاری Google Apps را اضافه کنم، زیرا یک باگ عجیب در ویندوز 10 کلیه زمان جلسات را به هم می ریزد.
سیستم عامل ویندوز 10 از لحاظ طراحی چندان قابل توجه نیست. منوهای همبرگری شکل و ناپایداری در بین برنامه های پیش فرض باعث می شود که گاهی اوقات این سیستم عامل غیر منسجم به نظر برسد. در کنار مشکل داشتن و طراحی نامناسب سیستم عامل، نتیجه نهایی آنقدری که انتظار می رفت خوب نیست. تجربه کاربری کلی ترکیبی عجیب از اندروید و ویندوز فون است، در عوض این که چیزی باشد که به طور کامل به مایکروسافت تعلق داشته باشد. هیچ کدام از ویژگی های منحصر به فرد ویندوز فون به جز کاشی های زنده در این نسخه از ویندوز باقی نمانده است. همه چیز این گونه به نظر می رسد که تکه تکه شده و منتقل شده است و مایکروسافت هنوز در حال ایجاد تنظیماتی برای بروزرسانی بعدی خود است.
با این وجود، عملکرد این سیستم عامل بد نیست. سرعتی که از سیستم عامل ویندوز انتظار می رفت تا حدود زیادی حفظ شده است و این سیستم عامل باعث کاهش شدید شارژ باتری نمی شود. در حالت عادی، این گوشی یک روز کامل شارژ باتری دارد، اگر چه در حالت آماده به کار دوام شارژ باتری بسیار متفاوت است.
به استثنای ویژگی های ظاهری، مایکروسافت در ساخت نسخه موبایلی ویندوز دسکتاپی خود کار خوبی را انجام داده است. Microsoft Edge مانند نسخه دسکتاپ به عنوان مرورگر عمل می کند و نسخه های موبایل Mail و Calendar نیز وجود دارند که آشنا به نظر می رسند. در صورتی که بر روی رایانه خود از سیستم عامل ویندوز 10 استفاده می کنید، در این صورت می توان گفت که این نسخه موبایلی ویندوز صرفا یک نسخه کوچکتر است، زیرا برنامه ها برای اندازه صفحه کوچکتری سازگار شده اند. این بخشی از وعده برنامه های جهانی میکروسافت است مبنی بر این که شما می توانید برنامه های مشابهی را در گوشی، رایانه و ایکس باکس نصب کنید. اکنون در سطوح اولیه این وعده بزرگ هستیم، اما بسیار ترغیب کننده به نظر می رسد.
نسخه موبایل سیستم عامل ویندوز 10 همچنین دو ترفند جدید برای گوشی Lumia 950 XL ارائه می کند: Windows Hello و Continuum. همانند نسخه دسکتاپ ویندوز 10، شما می توانید با چهره خود گوشی را باز کنید. یک دوربین مخصوص در جلوی این گوشی چشم های شما را بررسی می کند و به صورت خودکار گوشی را باز می کند. این قابلیت فوق العاده مدرن است، اما کمی آزار دهنده است. اغلب اوقات، باید گوشی را به صورت غیرطبیعی به صورتم نزدیک می کردم که کاری عجیب و غریب و کند است. پس از استفاده از حسگر اثر انگشت در سال گذشته، من ترجیح می دادم که شرکت مایکروسافت یک حسگر اثر انگشت مطلوب را اضافه می کرد.
با این حال، Continuum قابلیت فوق العاده ای است. این قابلیت این امکان را برای گوشی فراهم می کند تا به یک رایانه کم توان تبدیل شود. علاوه بر گوشی، شما به یک داک صفحه نمایش 99 دلاری (یا آداپتور Miracast)، یک موس و یک صفحه کلید ( بلوتوثی یا USB) و یک مانیتور یا تلویزیون نیاز دارید. شما این گوشی را به یک داک وصل می کنید یا به صورت بی سیم وصل می شود و گوشی در مانیتور نمایش داده می شود. این قابلیت گوشی را تقریبا شبیه رایانه مجهز به ویندوز 10 می کند، با استثنای چند ویژگی مثل اجرای همزمان چند برنامه و قابلیت ایجاد چند صفحه.
مایکروسافت در حین اضافه کردن این قابلیت برنامه های همگانی را در ذهن داشت، اما اغلب این برنامه ها هنوز از Continuum پشتیبانی نمی کنند. برنامه های خود مایکروسافت عملکرد خیلی خوبی دارند، اما برنامه های شرکت های دیگر برای پشتیبانی از قابلیت باید بروزرسانی شوند و اغلب آنها هنوز بروزرسانی ندارند.
با این وجود قابلیت Continuum، شبیه به قابلیتی از آینده است. هر طراح برنامه ای، در حال حاضر تلاش های خود را بر روی گوشی های هوشمند متمرکز می کند، نه تبلت یا رایانه. در صورتی که به آینده ای برسیم که در آن گوشی های همراه دستگاه های محاسباتی مجزا شوند، مایکروسافت برای ارائه این قابلیت در وضعیت خوبی قرار می گیرد. در صورتی که مایکروسافت گوشی ای با پردازنده اینتل و برنامه های واقعی دسکتاپ بسازد، قابلیت Continuum می تواند بسیار جالب باشد. اما در وضعیت فعلی، چندان کارآمد نیست.
چیزی که چندان جالب نیست وضعیت برنامه های این گوشی است. من تصمیم داشتم که از این گوشی به عنوان دستگاه روزمره خود در طول دو هفته گذشته استفاده کنم، اما نشد. این گوشی در جیب من باقی ماند و در عین حال من از گوشی iPhone 6S Plus استفاده کردم، صرفا به این خاطر که این گوشی هنوز فاقد بسیاری از برنامه هاست یا برنامه های کافی در سیستم عامل ویندوز فون وجود ندارد. اخیرا در رویدادهای زیادی بوده ام و نیاز داشتم که Periscope در حساب Verge اجرا شود یا از Snapchat استفاده کنم. اگر در طول راه نتوانم انجام دهد، تغییر به گوشی ویندوز فونی برای من مشکلات زیادی را به همراه دارد.
برنامه اولیه مایکروسافت پشتیبانی از برنامه های اندرویدی در نسخه موبایل سیستم عامل ویندوز 10 بود، اما به نظر می رسد که فعلا این کار نشدنی است. اغلب برنامه های نسخه های ضعیفی ای از IOS و اندروید، و همچنین فاقد ویژگی های جدید هستند. توئیتر و اینستاگرام هنوز نمونه های ناامید کننده ای از وضعیت ویندوز هستند و احساس می کنم نسبت به نسخه قبلی چیز زیادی تغییر نکرده است. Microsoft mobile store به توجه جدی نیاز دارد، اما وقت چندانی ندارد.
گوشی Lumia 950 XL به کار من یا اغلب کاربران گوشی های هوشمند نمی آید. من بر روی رایانه خود از سیستم عامل ویندوز 10 استفاده می کنم، اما تجربه این سیستم عامل در موبایل چندان جالب نیست و کمبودهای زیادی دارد. مایکروسافت در برنامه های خود برای سیستم عامل دیگر کار فوق العاده ای انجام داده است و گوشی آیفون من سرشار از این برنامه ها است. گوشی Lumia 950 XL برای ترغیب من به بازگشت به گوشی های ویندوز فونی به چیزی منجصر به فرد تر و هیجان انگیزتر نیاز داشت.
شاید گوشی Surface که در سال آینده عرضه می شود این تغییر را ایجاد کند، اما در حال حاضر تجربه کاربری فوق العاده ای در انتظار کاربران گوشی های ویندوز فونی نیست. سال گذشته من از انتظار خسته شده بودم و اکنون به نظر می رسد که چیزی تغییر نکرده است. مقالات مرتبط با ویندوز 10 به تحسین آن پرداختند، اما تنها در صورتی که طراحان نسخه برنامه های همگانی میکروسافت را خریداری کنند، تغییر قابل توجهی در آن ایجاد می شود. برنامه های دارای قابلیت های متنوعی هر سال از ویندوز فون ناپدید می شوند و گوشی Lumia 950 XL نیز در این زمینه اقدام مثبتی انجام نداده است.
گوشی Lumia 950 XL کمکی به بهبود وضعیت ویندوز فون نمی کند.
در این سطح، گوشی های Lumia 950 و 950 XL در واقع باید گوشی های برجسته ای باشند که تلاش های شرکت مایکروسافت را به ثمر نشانده باشند، اما به نظر می رسد که این شرکت باز هم ناامید کننده ظاهر شده و چیز قابل توجهی برای عرضه ندارد.
تبلیغ آیفون یا نقد 950 ایکس ال
سلام
من نقد سایت را خواندم به نظرم بیشتر تبلیغ آیفون بود تا نقد 950 ایکس ال !! من نفهمیدم اینکه نویسنده رفته است آیفون خریده است چه ربطی به نقد این گوشی دارد!!!! نخست اینکه بنده هم اکنون تبلت و گوشی اندرویدی دارم و گوشی ویندوزی هم دارم به نظر من بر خلاف نظر نویسنده سیستم عامل ویندوز به مراتب بهتر از اندروید است اندروید هنوز یک تغییر اندازه فونت در سرتاسر محیط گوشی ندارد یک قابلیت شورت کات درست کردن از منوهای تنظیمات ندارد و محیطی بسیار شلخته و درهم و برهم دارد اگر یک دستور از تنظیمات را ندانید کجاست باید یکی یکی منوها را بگردید تا آن را پیدا کنید و هیچ قابلیت جستجوی فرامین را ندارد بخش تنظیمات همیشه با زمینه سفید است و هیچ امکانی برای تغییر آن ندیده است ویندوز فون در نسخه 10 محیطی منظم و روان و با دسترسی سریع و آسان به همه چیز دارد چیزی که اندروید از آن بی بهره است و اتفاقا اندروید 7 تا حدی این اشکالات برجسته را رفع کرده است و کمی هم شبیه ویندوز شده است تعجب می کنم نویسنده چطور فروشگاه مایکروسافت را ضعیف دانسته است ؟!! فروشگاه گوگل به نظرم هیچ برتری در برابر فروشگاه مایکروسافت ندارد بیشتر نرم افزارهای فروشگاه گوگل به درد نخور هستند و فقط شمار برنامه ها را زیاد کرده اند( و همچنین فروشگاه اپل) در مقایسه با IOS ویندوز فون برای کاربر ایرانی خدمات بهتری ارائه داده است پشتیبانی از زبان فارسی و تقویم فارسی و حتی کی برد سوایپ فارسی در ویندوز تهیه شده است چیزی که اپل با اهانت تمام برای مشتریان ایرانی دریغ کرده است ( بگذریم از کشته مرده های وطنی اپل که این توهین آشکار را به چشم نمی بینند).اما جدای از نظرات یک سویه و مغرضانه نویسنده ، این گوشی نسبت به قیمت از نظر سیستم عامل و هم از نظر امکانات کاملا قابل قبول است کافی است چند ماه با ویندوز فون کار کنید و اگر رضایت نسبی داشته باشید به هیچ عنوان سراغ اندروید نخواهید رفت. این تجربه کار همزمان من با ویندوز فون و اندروید است من هیچ کمبودی آزار دهنده ای در ویندوز فون ندیده ام برنامه هایی که لازم داشته ام همه در فروشگاه مایکروسافت وجود دارند و اتفاقا در بعضی موارد از نمونه اندرویدی هم بهتر هستند و هر روز هم برنامه های ویندوزی بیشتر می شوند. مایکروسافت برنامه گسترده ای برای یکسان سازی گوشی ، دسک تاپ و تبلت ها دارد و برنامه بلند مدتی هم هست اگر غیر از این بود هیچوقت مایکروسافت بطور جدی در مورد ویندوز فون بازخورد از کاربرانش نمی گرفت . به نظر من مایکروسافت اگر بتواند فقط چند درصد از بازار گوشی ها را به خود اختصاص دهد به هدف خود رسیده است آیا هم اکنون که سیستم عامل اپل در پی سی ها فقط چند درصد بازار را دارد و بیش از 90 درصد در اختیار ویندوز است اپل شکست خورده است و دفن شده است ؟!!! هر چند کسی که سه میلیون یا بیشتر برای یک گوشی آیفون هزینه می کند معمولا شجاعت آن را ندارد که بگوید ارزش خرید ندارد ( برای کاربر ایرانی که هیچ پشتیبانی از اپل ندارد) و همیشه با هر روشی که شده از خرید خود دفاع می کند.